RizVN Login

PRAZNIK BOSONOGEGA TEKA


Prav na mednarodni dan bosega teka, v nedeljo, 6. maja 2012, se je v Kranju odvijal 2. Slovenski Bosi Tek. Zbrala se je pisana tekaška druščina: Od izkušenih bosonogih tekačev pa do tistih, ki se poigravajo z mislijo, da bi svoje običajne športne copate zamenjali kar za svoja bosa stopala.

bosonogi_tek bosonogi_tek3 marko_roblek

Naš bosonogi maratonec, Marko Roblek, je pred tekom za vse tekače pripravil šolo bosega teka, kjer smo se naučili pravilne tehnike teka, naredili nekaj bosonogih tekaških vaj in odtekli poskusni krog.

marko_roblek2 marko_roblek1 bosonogi_tek2


Najmlajši so se preizkusili na 100-metrski bosonogi tekaški preizkušnji. “Ta veliki” tekači pa smo se podali na 2,5, 5 ali 7 kilometrov dolgo progo.


bosonogi_tek4 bosonogi_tek1 bosonogi_tek6


Čeprav sta bosi tek in hoja naš najbolj naraven način gibanja in pravzaprav nič novega in revolucionarnega (le vprašajte svoje babice, če so okrog maširale v fluorescentnih “najkicah” z ultra-oh-in-sploh blaženjem), pa smo ga z leti potisnili na stran. A “pleme” bosonogih tekačev se, ne le v svetu, a tudi pri nas, iz leta v leto povečuje.

V društvu Vitalno telo smo že pred časom izpostavili dobrobiti bosonogega (oziroma minimalističnega) fitnes treninga, zdaj pa vas spodbujamo, da se kdaj preizkusite tudi v bosem teku. Zagotavljamo vam, da vam bo bosonogi tek zlezel pod kožo. Marko Roblek priporoča, da začnete z boso hojo ter ves čas poslušate in opazujete svoje telo.

Več o bosem teku najdete na spletni strani http://bositek.si/.

Se vidimo na 3. Slovenskem Bosem Teku!Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih