RizVN Login

Pomen zdrave prehrane

DCA predavanje

V torek, 1. 4. 2014 sem v Dnevnem centru aktivnosti za starejše občane (DCA) na Tržaški cesti v Ljubljani organiziral predavanje o pomenu zdrave prehrane današnjega časa.
Udeleženkam sem na začetku predavanja predstavil problematiko prehranjevanja današnjega časa. Nekontrolirano uživanje hrane in napačna izbira sta velik problem, ki čez čas privedeta do večjega tveganja za nastanek številnih zdravstvenih nevšečnosti (slabša produktivnost, nihanje energije, čezmerna telesna teža, sladkorna, osteoporoza …)

Med predavanjem sem večkrat poudaril, kako zelo pomembno je, da se v svojem telesu dobro počutimo in smo polni energije, ne glede na starost. Številni ljudje na žalost mislijo, da so pomanjkanje energije, utrjenost in slabša delovna storilnost sestavni del staranja. Pa je res tako? Seveda ne!

Telo nam ves čas pošilja sporočila in znake, kaj se z njim dogaja. Če vsa njegova sporočila spregledamo oz. jih ignoriramo, nas slej ko prej lahko doletijo zdravstvene nevšečnosti.

Na predavanju sem se dotaknil tudi tega, kako lahko taka stanja preprečimo in/ali omilimo ter kako se na tovrstne nevšečnosti sploh odzvati ter si pomagati. Rešitve so pogosto precej preproste, a je treba vedeti, kaj, kako, kje in kdaj uživamo hrano.

DCA predavanje1 Seveda pa ne morem niti mimo dejstva, da na naše odločitve močno vpliva tudi pridobivanje informacij. Marketing in reklamni oglasi, ki nas želijo pritegniti z vsemi mogočimi zavajanji, nas lahko privedejo do tega, da kupujemo hrano, ki je ne potrebujemo in je našemu zdravju večinoma zelo škodljiva. V tem delu predavanja sem razkril nekatere pasti, ki jih prehranska industrija uporablja pri deklariranju živil ter opozoril, na kaj moramo biti pri nakupu živil pozorni. Posebno pozornost sem namenil tudi pomenu uživanja vode. Številni ljudje se namreč še zdaj ne zavedajo, kako pomembna in potrebna je voda za naše telo in nemoteno delovanje organizma.
Obdelal sem tudi teme o vodi in njenem pomenu na naše telo. Mnogi se še sedaj ne zavedajo kako pomembna in potrebna je za naše telo in nemoteno delovanje organizma.

Vedno mi je v veselje voditi tako predavanje ali seminar. Če je kakšen moj nasvet uporaben vsaj za koga, je moj trud poplačan.

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih