RizVN Login

IZBIRAJTE VEČ VAJ S POTEGI KOT S POTISKI


PULLUP_JAZVeliko ljudi na fitnesu posveča več pozornosti treningu mišic sprednjega dela telesa kot mišicam zadnjega dela. Razlog za to je pogosto čisto praktične narave: V ogledalu skoraj vedno opazujemo le sprednji del telesa. Zato več pozornosti namenimo tem mišičnim skupinam, tiste »skrite« pa zanemarimo. Temu pravimo »sindrom ogledal«.

Tak način treniranja lahko sčasoma privede do neravnovesja v razvitosti mišic sprednjega in zadnjega dela telesa. To se odraža na slabi drži telesa, saj začnejo ramena siliti naprej, kar pa ni videti prav nič lepo. Poleg tega se poveča tudi možnost za nastanek poškodb.

Če želite, da bodo vse vaše mišice približno enakovredno in skladno razvite ter da bo vaša telesna drža lepa in pokončna, poskusite vaje s potegi in potiski trenirati v razmerju 3:2 (v prid potegom). Če iz teorije preidemo v prakso, bi bil tak trening videti takole: Naredili bi 3 vaje za hrbet in 2 vaji za prsni koš oziroma 3 serije vaje veslanja v predklonu s palico za hrbet in 2 seriji potisk s palico za prsni koš.
Če se želite znebiti težav z rameni, se osredotočite na pravilno treniranje zgornjega dela hrbtnih mišic (trapezius, teres major, latissimus dorsi). Tako bodo mišice potegnile ramenski obroč nazaj, vaša drža telesa pa se bo izboljšala.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih