RizVN Login

VESLANJE Z ROČKO ALI DROGOM

rocka in drog

Veslanje v predklonu je odlična vaja za krepitev mišic hrbta. Pogosto pa pri ljudeh prihaja do problemov kadar delajo vajo z drogom. Pravilen položaj telesa je pri tej izvedbi težje zadržati. Bolj ko je prisotna utrujenost oz./ali se ne pozna pravilne izvedbe vaje, bolj se dvigamo s hrbtom gor. To pomeni, da ni več vzporeden s tlemi in vajo delamo na poudarku s trapezi. Prav tako se pogosto vajo izvaja s pomočjo nog in spodnjega dela križa, kar je popolnoma v nasprotju s pravilno tehniko. Tukaj je poškodba spodnjega dela hrbta le še vprašanje časa.

Če se morda najdeš v zgornjem odstavku ti svetujem, da trening s palico zamenjaš s treningom z ročko. Enoročno veslanje v predklonu je odlična vaja za krepitev hrbta s poudarkom na debelini hrbta. S to vajo se lahko zelo učinkovito izognemo vsem zgoraj naštetim problemom.

Pri enoročnem veslanju se lahko učinkoviteje  osredotočimo na glavne mišice, ki tukaj sodelujejo. To so mišice hrbta in upogibalk komolca. Tudi tukaj je potrebno paziti na pravilno tehniko saj gre prav tako lahko kaj narobe. Je pa pri tej vaji lažje paziti na vse zgoraj naštete nepravilnosti.
 
Če imaš problem pri izvedbi te vaje ali kateri drugi, se lahko brez zadržkov naročiš na mojo brezplačno analizo, kjer sem pomagal že mnogim, ki si želijo odličnih rezultatov. 

Slikano v centru Osebni pristop

Arhiv ostalih fit novičk

 

 

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih