RizVN Login

Prisilite jih, da rastejo!

NADLAKET

Mišice bodo večje in močnejše le takrat, ko jih boste v to prisilili. Veliko ljudi se tega žal še vedno ne zaveda. Ni dovolj, če samo hodimo v fitnes center oziroma obiskujemo katero drugo vrsto treninga.
Med vadbo v mišičnih vlaknih nastajajo tako imenovane mikro poškodbe (natrganine). Gre za proces, ki omogoča mišično rast oziroma hipertrofijo mišic. Kadar na treningu dvigujemo bremena, v mišičnih vlaknih povzročamo le malo mikro poškodb, zaradi česar bo rast mišic manjša ali pa je sploh ne bo, saj je stimulus za mišično rast premajhen.
Kadar pa s treningom povzročimo preveč mikro poškodb vlaken, pa gremo že v drugo skrajnost, ki prav tako onemogoča mišično rast. V tem primeru telo ne more popolnoma obnavljati poškodb mišic, zato se rast mišic se ustavi.

Tudi če je intenzivnost treningov optimalna, kar pomeni tudi optimalne poškodbe mišičnih vlaken, do rasti ne bo prišlo, če telesu ne bomo nudili tudi potrebne količine hranil in počitka.   

Negativne ponovitve, gigantski seti, pumpanje mišic do onemoglosti, nešteto različnih programov treninga in prehranskih dodatkov, ki obljubljajo čudeže … Ste že poskusili vsaj nekaj od naštetega, mišične rasti pa ni bilo? Vem, kako je to. V takih situacijah se vam zagotovo poloti nemoč in občutek imate, kot da se vrtite v začaranem krogu.
Rast mišic zavirajo tudi dolgi in obsežni treningi, ki vplivajo na porast kataboličnih hormonov v telesu. Tak način treninga povzroči toliko mikro poškodb mišic, da jih telo preprosto ne more zaceliti.

Lepo in močno telo zgradimo tako, da:
- treniramo težko,
- treniramo redno,
- počivamo dovolj,
- se primerno prehranjujemo.

Sliši se preprosto in tudi je. Za to ne potrebujete čarobnih formul in dodatkov. Vse zgoraj naštete dejavnike je treba le pravilno in učinkovito uporabiti. Moji programi treningov so številnim pomagali do zavidljive postave, saj vsebujejo ravno to. Obišči spletno trgovino, kjer lahko najdeš rešitev, kako prisiliti mišice v njihovo rast.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih