RizVN Login

Koda za super izklesanost

bostjan poza

Izguba maščobe in preoblikovanje telesa se ustavi. Kaj pa zdaj? Še več treningov, še manj hrane? To je sicer lahko ena od možnosti, ampak kam to pelje? V vse večje ekstreme, ki jim na koncu ne moremo več slediti. Dejstvo je, da telesne funkcije telesa ob zelo veliki frekvenci treningov in zelo nizkem kaloričnem vnosu ne morejo optimalno delovati.     

Sam sem poskusil že marsikateri način prehranjevanja in diet. Pred leti sem se srečal s postnim prehranjevanjem, ki me je zelo pritegnilo, zato sem se odločil, da ga preizkusim. Zanimalo me je predvsem to, kako ta način vpliva na psihofizične in psihološke sposobnosti. Postno prehranjevanje me je v le nekaj dneh zelo pozitivno presenetilo in tako postalo del mojega življenja. Počutje, koncentracija, energija, treningi, preoblikovanje telesa, vzdrževanje telesne forme, … POST30   Vse je bilo ves čas postnega prehranjevanja na višji ravni. Enako lahko trdim tudi za kar lepo število svojih varovancev, ki so preizkusili ta način prehranjevanja in bili nad rezultati pozitivno presenečeni.

Izguba maščobe se je ustavila! Kaj pa zdaj?

Kadar se napredek ustavi, je lahko tudi post ena od zelo učinkovitih rešitev. Kdor želi narediti še korak dlje in na preprost in učinkovit način izgubiti še dodatno telesno maščobo, lahko zagotovo preizkusi postenje. Tu ne govorimo o dolgotrajnem postenju, pri katerem več dni ali celo tednov ne bi uživali nobene hrane.

Obstaja več načinov postenja. Dva, ki sem ju tudi sam preizkusil in za katera lahko rečem, da delujeta sta:

- 1–krat tedenski 24-urni post

- 16-urni post, ki mu sledi 8 ur prehranjevanja


Zakaj ideja o postenju?

Pri izgubljanju odvečne maščobe je nadzorovanje ravni inzulina bistvenega pomena. Inzulin lahko nadzorujemo na dva načina, in sicer z vnosom določene hrane in s časom vnosa hrane. Raven inzulina je normalno višja čez dan, nižja pa ponoči, ko spimo. Vsi ljudje se vsaj nekaj ur dnevno postimo. Med zadnjim večernim obrokom in zajtrkom naslednje jutro na primer mine od 8 do 10 ur. O neki obliki postenja govorimo, ko na primer izpustimo enega ali dva obroka v dnevu (na primer zajtrk in večerjo) – tako dlje časa ohranimo nizko raven inzulina.


Pozitivne lastnosti in prednosti postenja:
- izboljša se boljša odzivnost na inzulin,
- bolj učinkovita poraba odvečnih maščob, saj se več skladiščene telesne maščobe porabi za energijo,
- rahel dvig metabolizma,
- ljudje s pomočjo postenja izgubijo navidezni strah pred lakoto,
- zmanjšajo se notranja vnetja,
- ljudje se naučijo ločiti pred lakoto, ki je le v glavi (psihološka lakota) in resnično telesno (fizično) lakoto,
- ljudje spoznajo, da je prehranjevanje na vsakih nekaj ur nepotrebno, tako pa tudi bolje spoznajo lastno telo,
- znižajo se trigliceridi in LDL,
- zviša se raven rastnega hormona,
- zniža se krvni tlak.

 

Kako začeti?

Prvi koraki ...

Testni post ... in zakaj tesni post?

Kdaj začeti in kdaj zaključiti s postom?

Primeri postenja

 POST30 

...

 

Preoblikovanje telesa in/ali vzdrževanje forme je lahko zelo preprosto, a se je vsega treba lotiti premišljeno. Odgovore na zgornja in mnoga druga vprašanja, ki so bistvena za uspeh in doseganje ciljev, razkriva moja zadnja uspešnica Super Telo. Ponuja vam odgovore na prenekatera vprašanja, ki se pogosto porajajo v glavi in vas lahko ovirajo na poti doseganja vaših ciljev. Svoje cilje lahko dosežete bistveno lažje, a je pomembno, da se pri tem držite začrtanih smernic in jim vztrajno sledite. 

Za vse, ki redno sledite mojim prispevkom, jih prebirate in obiskujete mojo spletno stran, pa sem pripravil prav posebno presenečenje. Kdor me pozna, ve, da rad presenečam. Obiskovalcev moje strani je res veliko, zato sem se odločil, da se vam zahvalim za zvestobo in vas presenetim. Med branjem prispevka ste verjetno opazili napis POST30. Ne, to ni tiskarski škrat, to je koda za popust, ki jo uporabite pri naročilu uspešnice Super Telo. Vse, kar morate storiti, je, da ob naročilu elektronske (na USB ključku) knjige v polje za sporočilo vpišete kodo in priznali vam bomo kar 30 % popusta.
 

Na sliki: osebni trener Boštjan Šifrer

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih