RizVN Login

Peklenska žogica

Lacrose ball

Jaz ji pravim žogica za masiranje, njeno pravo ime pa je »Lacrose ball«. Gre za zelo preprost pripomoček z izjemnim učinkom, ki po mojem mnenju ne bi smel manjkati v nobenem domu. Z malo truda in vaje se ga lahko nauči uporabljati čisto vsak ter tako poskrbi za večjo kakovost svojega življenja. O tej žogici in njeni vsestranski uporabi sem sicer pisal že v enem od svojih preteklih člankov, vendar je načinov, kako jo uporabiti, še veliko. Tokrat se bom osredotočil na masažo predelov, ki na katere navadno kar nekako pozabimo oziroma jim ne posvečamo prav posebne pozornosti.

Delo večine ljudi je v današnjem času precej statično - delo z računalnikom močno vpliva na stanje mišic podlakti, saj te sčasoma postanejo toge in slabo gibljive. V takih primerih ne pomaga niti raztezanje podlakti. Ne glede na to, ali delamo za pisalno mizo ali ne, so mišice precej obremenjene. Mišice podlakti se aktivirajo vsakič, ko kaj primemo, nosimo, premaknemo ... Tako so vsak dan izpostavljene številnim različnim obremenitvam, ki se jih največkrat niti ne zavedamo. Ljudje pogosto tožijo o bolečinah v komolcu in zapestju, mravljinčastih prstih na rokah, utrujenih in težkih rokah … Te nevšečnosti se lahko vlečejo v nedogled, pozneje pa privedejo tudi do resnejših zapletov.

Preventiva je boljša kot kurativa!

Strinjam se, da sem uporabil popolnoma obrabljeno frazo. A kaj, ko ta še kako drži in je poleg vsega še zelo preprosta. In ravno v tem je največja težava. Ljudje se s težavo začnejo navadno ukvarjati šele takrat, ko je škoda že storjena. Seveda vseh stvari v življenju ne moremo preprečiti oziroma nanje vplivati in tako je tudi prav. A ko gre za naše zdravje in dobro počutje, pa mislim, da bi morala preventiva prevladovati.

Če se s tem vsaj deloma strinjate, potem boste v nadaljevanju prispevka pridobili izjemne napotke, kako se z učinkovito masažo podlakti izogniti možnim zapletom, ki sem jih prej naštel. Podlaket je področje roke, ki poteka od komolca do zapestja. Masiranju tega predela je treba posvetiti nekaj pozornosti in si vzeti čas. Le bežna in enkratna hitra masaža ne bo dovolj. Če se boste masaže lotili resno, se bodo izboljšale tako težave kot splošno počutje. A vse skupaj pomeni, da boste morali močno stisniti zobe, saj znajo biti bolečine prav peklenske.

Pa si poglejmo bolj podrobno, kako si lahko sami pomagamo in zmasiramo mišice podlakti. Predstavil vam bom najbolj preprost način.

1. Žogico namestimo pod desno podlaket tako, da je dlan obrnjena proti stropu.
peklenska zogica

2. Z drugo roko pritisnemo roko ob žogico, da ustvarimo dodaten pritisk.
peklenska zogica1

3. Kjer začutimo bolečino, povečamo pritisk ter začnemo upogibati in iztegovati zapestje.
peklenska zogica2 peklenska zogica22

Bolečina pri tem je lahko tako močna, da je preprosto ne moremo zdržati. V takem primeru lahko storimo dvoje: Zmanjšamo pritisk na žogico ali pa nehamo upogibati zapestje. Ko bolečina nekoliko popusti, povečamo pritisk in začnemo upogibati zapestje. Naj vas bolečina ne odvrne od izvajanja masaže.

4. Nato dlan obrnemo navzdol in zmasiramo še drugo stran podlakti. Naj vam bo v tolažbo, da je ta masaža manj boleča.
peklenska zogica3 peklenska zogica33

Pomembno je, da si za masažo vzamete čas. Če to delate prvič, si za vsako roko vzemite vsaj 5 oz. še bolje kar 10 minut časa. Pomembno je, da ko najdete boleče mesto, počasi in vztrajno masirajte tako dolgo, dokler ne opazite spremembe. Če boste vztrajali, se bo bolečina izrazito zmanjšala oziroma bo lahko celo popolnoma izginila.

KONEC

Masaža, ki sem jo predstavil v članku, ni na prvi pogled čisto nič posebnega. A čeprav je zelo preprosta, je nadvse učinkovita. To je le eden od številnih načinov, kako se preprosto rešite bolečin v mišicah podlakti, komolcih in zapestju. Če svojih težav s pomočjo te masaže ne boste rešili, potem bo treba vse skupaj obravnavati bolj celostno in z drugačnimi metodami, ki pa so v našem centru stalna praksa.

 

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih