RizVN Login

Uspelo mi je

uspelo mi je

... naglas zavpijem ter globoko vdihnem in izdihnem sapo. Poln enkratnih občutkov in zanosa stopim dol s tehtnice. Kako le ne, če pa sem po nekajmesečnem trudu dosegel svojo idealno težo. Počutim se zdravega, privlačnega, poln sem življenjske energije. Usvojil sem zdrave prehranske navade in se začel redno gibati.

Kaj pa zdaj?

Dosegel sem vse, kar sem si zadal. Odlično!
Zdaj se lahko sprostim in le vzdržujem pridobljene rezultate. Zmanjšam količino telesne aktivnosti, popuščam pri dobrih prehranskih navadah, skratka spremenim kakovost življenjskega sloga in navad na slabše.
Telo se v takih stanjih hitro odzove tako, da začne zmanjševati pusto telesno težo − mišice, večati odvečno telesno težo − maščobo, zmanjševati kapaciteto srca in pljuč ... Vedeti morate, da ima telo rado brezdelje in kadar ne počne ničesar, se na te razmere hitro prilagodi.

Ljudje smo različni in nekateri, ki dosežejo cilj, začnejo popuščati ali celo prenehajo z navadami, ki so jih pridobili in usvojili na poti do cilja.
Če potrebujete izziv na področju vadbe, je najbolje, da poskusite nekaj novega. Odpravite se v hribe, smučajte, telovadite v naravi. Tako ne boste popustili in odnehali, saj bo vaša vadba raznolika.

Lahko vključite aktivnosti, ki jih pred začetkom niste bili zmožni opravljati bodisi zaradi prevelike telesne teže, omejitve gibljivosti in podobnega.

Obleka naredi človeka in ta rek lahko uporabite tudi tukaj v praksi. S trudom ste prišli do želenega rezultata in določeni kosi oblačil so vam postali preveliki in se v njih ne počutite najbolje. Privoščite si kako novo oblačilo, ki se bo prilegalo novemu telesu in vam še poudarilo nov videz. Tako se boste počutili bolje in bolj energične.

Biti zdrav in fit naj postane nekaj tako samoumevnega kot dnevno skrbeti za osebno higieno.

Jaz v navadi rečem, da mora vsak postati sam svoj trener. Se še spomnite, kakšno je bilo počutje, ko niste bili v formi in ste brez sape ostali ob vsakem najmanjšem naporu, imeli razdražen prebavni sistem ... To so opozorilni znaki, ki naj vam služijo kot opozorilo in naj vas usmerjajo na pravo pot ter vam pomagajo vzdrževati pridobljene rezultate in navade.

V novički je opisan le del tega, kako usvojiti nove navade in jih ohranjati. Če imate težave z ohranjanjem novih navad, potem je moje brezplačno svetovanje izjemna priložnost, če se želite premakniti z mrtve točke.

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih