RizVN Login

Sladkor - Bela smrt

sladkorne kocke

Nekoč so sladkorju rekli Bela smrt, in zagotovo si takšno ime tudi zasluži. Poraba sladkorja se je tako povečala, da komaj še najdemo hrano, ki ga ne vsebuje. Ne le, da se naše telo prenasiči z glukozo in s tem povzroča metabolni sindrom (kombinacija sladkorne bolezni, hipertenzije in debelosti) ter poškodovano črevesno floro, dokazi kažejo v smeri direktnega uničujočega učinka na imunski sistem. Odvisnost od sladkorja je v zahodni populaciji ogromna, in prav ta odvisnost je podlaga za vse ostale – odvisnost od drog, alkohola, tobaka, nevarnega obnašanja, itd.

Ne zavedamo se, da ko v telo vnesemo sladkor, to povzroči pravo vojno stanje – telo se bori s tem, da porablja ogromno mineralov, vitaminov in encimov, rezultat pa je izgubljena bitka - našemu telesu zmanjka vse zgoraj našteto, zato ne more opravljati normalnih telesnih funkcij.

Analiza sladkorja, kot se nahaja v naravni obliki – sladkorni trs ali sladkorna pesa, je pokazala, da ima vsaka molekula sladkorja ob sebi še ogromno magnezija in drugih hranil. Ko sladkor izoliramo in mu vse te molekule hranil odvzamemo, v našem telesu prav tako potrebuje takšne molekule hranil, da ga lahko prebavimo. Iz tega sledi, da telo nima iz kje črpati drugih hranil, da prebavi sladkor, zato jih črpa iz kosti, mišic in drugih organov, kar pa logično privede do hudih bolezni – srčne in možganske kapi, visok krvi tlak, nevrološke motnje, itd.

Dober primer sodobne zahodne družbe so sladke pijače, kot so npr. sokovi, gazirane pijače, pivo itd., kjer »nevede« zaužijemo ogromno količino sladkorja, ki pa je dobesedno »skrit«, saj vendar nismo pojedli tortice ali čokolade, ampak smo se samo odžejali s pijačo, hidracija pa vsi vemo, da je zdrava in nujna. Edina pijača, ki je na tem mestu zdrava in nujna je VODA.

Za konec še opozorilo, da najnovejše »iznajdbe« modernih družb, ki namesto sladkorja priporočajo razna umetna sladila npr. aspartam, saharin, itd., prav tako zavajajo potrošnike, saj so takšna sladila prav tako zelo škodljiva – so kancerogena in nevrotoksična.

Ti je bil prispevek všeč ali pa imaš morda kakšno vprašanje? V komentarjih pod člankom me lahko vprašaš karkoli in/ali z nami deliš svojo izkušnjo.

Photo by pexels.com

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih