RizVN Login

FIT TELO # 3

Z žogo do jeklenega jedra

 

Za ta trening potrebujete le veliko aerobno žogo in lastno težo. Trening odsvetujem začetnikom v fitnesu. Primeren je torej za vse, ki ste kos osnovnim statičnim vajam za trup. Pri treningu bodite osredotočeni in se potrudite, da vaje izvedete pravilno. Posebej pazljivi bodite takrat, ko je spodnji del hrbta v nevtralni legi. Če vajo izvajate napačno, se lahko kaj hitro poškodujete.Osnovne informacije o treningu:

AEROBNA_ZOGA

 

Oprema
aerobna žoga, telesna teža
Št. vaj
4
Način izvedbe
812 ponovitev
Št. krogov
23
Pavza med vajami
030 s
Pavza med krogi
60120 s
Glavne mišice
trup, trebuhŠtevilo ponovitev je le priporočilo. Ko izvajate rotacije trupa, ponovitve štejte za vsako stran posebej (na primer, 8 ponovitev v levo in 8 ponovitev v desno).
Pomembno je, da vedno pazite na dolžino treninga. V tem primeru je trening jedra kratek in intenziven. Priporočam, da ga kot samostojno enoto naredite na koncu svojega treninga za moč.Vrstni red vaj v treningu:

1. Most z nogami na žogi in stranskim dotikom tal
Prste na nogi položite na sredino žoge in držite ravnotežje. Pri tem naj bo hrbet ves čas raven, pogled usmerjen v tla. Z nogami se izmenično dotikajte tal, nogi pa naj bosta pri tem ves čas iztegnjeni.

2. Rotacija kolkov leže z žogo med nogami

Ulezite se na tla, žogo si namestite med noge in se oprimite nekega stabilnega ogrodja. Z iztegnjenimi nogami rotirajte levo in desno.

3. Upogib trupa s podajanjem žoge z rokami/nogami

Ulezite se na tla. Žogo si izmenjaje podajajte z nogami in rokami in pri tem pazite, da je spodnji del hrbta pritisnjen ob podlago. Potrudite se, da brade ne pritiskate proti prsnemu košu, ampak je vaš pogled ves čas usmerjen v strop.

4. Most z nogami na žogi in rotacijo trupa

Začetni položaj je enak kot pri 1. vaji, z razliko, da morate tukaj z nogami oprijeti žogo. Med rotiranjem se dotikajte tal, dokler ne opravite potrebnega števila ponovitev.

Vam je bil trening všeč ali pa imate morda kako vprašanje? V komentarjih pod člankom nas lahko vprašate karkoli in/ali z nami delite svojo izkušnjo.

Na posnetkih: osebni trener Boštjan Šifrer
Posneto v Centru vadbe z osebnim pristopom Vitalno telo

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih