RizVN Login

DENIS ZVER

Moje izkušnje in znanje glede treningov moči je bilo do nedavnega dokaj slabo, čeprav se že ves čas aktivno ukvarjam z različnimi športnimi aktivnostmi (rekreativno, tekmovalno). Resneje sem se začel ukvarjati s športom (borilnimi veščinami) pred osmimi leti, ko sem začel trenirati aikido. Pri treniranju aikida je bil poudarek na aerobni vadbi, različnih kondicijskih aktivnostih, zato se s treningom moči nisem posebej ukvarjal. Pred dvema in pol letoma sem začel trenirati boks za katerega sem se hitro navdušil in se kasneje začel tudi tekmovati. S prehodom iz rekreativnega treniranja boksa v tekmovalno skupino so se spremenili tudi treningi, pri katerih je bil poseben poudarek tudi na treningu za moč.

Tako sedaj poleg tehničnih treningov boksa zadnje leto delam posebej prirejene funkcionalne treninge za moč. Treningi, ki sta jih sestavila moj trener boksa Andraž Ciuha in Boštjan Šifrer vključujejo različne funkcionalne vaje, v katerih so udeležene mišice (sklopi mišic), katere so ključnega pomena za razvoj moči pri različnih udarcih, ter tudi mišic na nogah za boljše ravnotežje, lahkotnejše gibanje in drugih pomembnih dejavnosti bokserja. Treningi so namenjeni tudi razvoju različnih vrst moči (maksimalne, vzdržljivostne, eksplozivne). Treninge delam dvakrat tedensko, trajajo pa približno eno uro. Pri treningih si pomagam z različnimi pripomočki (elastični trakovi, TRX, gimnastična žoga,…), prostimi utežmi in lastno težo.

denis-bostjan

denis

denis-andraz-bostjan

S treningi sem izredno zadovoljen, saj so vidno pripomogli pri mojem napredku. Rezultate treninga sem začel čutiti že po približno dveh ali treh tednih treniranja. Treningi moči so pozitivno vplivali na moje tehnične boksarske treninge in seveda tudi boksarske tekme, pridobil pa sem tudi nekaj dodatne mišične mase. Moje znanje glede treningov za moč se je v zadnjem letu zelo izboljšalo in ga priporočam vsem, ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami ali kakšnim koli drugim športom. V kombinaciji z ustreznim zdravim in aktivnim načinom življenja, treningi za moč zagotavljajo pozitivne rezultate.

Denis Zver

Poglejte vsa mnenja strank

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih