RizVN Login

Toleranca na visoko hidratna živila

palacinke

Je jedilnik z visokim deležem ogljikovih hidratov (OH) primeren za vsakogar?

Zelo visok delež OH-jev v prehrani nikoli ni najboljša izbira.

V današnji fit novički želim predstaviti zelo preprosto in hitro testiranje tolerance na hidratna živila. Ko se zjutraj zbudite, ocenite svoje energijsko stanje. To lahko storite tako, da ga ocenite z zelo slabo/slabo/dobro/precej dobro/odlično. Ali pa se odločite za lestvico od 1 do 10, na kateri je 1 zelo slabo, 10 pa odlično.

Nato si za zajtrk pripravite obrok z vsebnostjo OH-jev, kot je na primer kruh, namazan z marmelado, praženec ali palačinke z medom, marmelado in podobno. Čez približno eno uro ponovno ocenite svoje energijsko stanje. Če vam je obrok dal veliko nove energije, potem vaše telo dobro tolerira OH-je. Če ste po obroku, bogatem z ogljikovimi hidrati zaspani, utrujeni in brez energije, je to znak, da bodite z uživanjem živil, ki vsebujejo velik delež ogljikovih hidratov, karseda zmerni.  

Če se telo dobro odziva na OH-je, potem lahko v jedilnik vključite nekaj več živil z vsebnostjo tega makro hranila. Vendar uživajte zares najbolj kakovostna hidratna živila. Količino teh živil pa prilagodite stopnji telesne aktivnosti in drugim ciljem.

Pomembno je, da v hrani uživate vsak dan. Izbirajte živila, ki vam bodo dala veliko energije in vam bila v pomoč pri premagovanju vseh obveznosti vsakdana.

Če kdaj nimate prav ideje, katero jed pripraviti ali pa, kako se lotiti določene jedi, je baza receptov na tej strani pravi naslov za vas. Med kopico receptov boste našli veliko idej za okusne in zdrave jedi, po katerih se boste zagotovo počutili odlično.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih