RizVN Login

Uživajte različne beljakovine

viri beljakovin

Za zajtrk piščanec, za kosilo piščanec, za večerjo piščanec. Monotonost prehranjevanja je pogost spremljevalec predvsem tistih, ki se odločijo nekaj narediti za dobro počutje, zdravje in lepo telo ali pa tak način uživanja hrane povezujejo z bolj zdravim načinom življenja.

Kakšen vir beljakovin vnašate dnevno? Če je odgovor samo tuna, samo jajca, samo losos ali samo skuta, potem se zamislite nad načinom prehranjevanja. Tak način prehranjevanja lahko hitro postane dolgočasen in moteč, prav tako pa ni dober, saj lahko s časom pride do pomanjkanja vnosa določenih aminokislin. To zna biti še posebej problematično pri ljudeh, ki se izogibajo uživanju hrane živalskega izvora.

Telo lahko pri daljšem obdobju enoličnega prehranjevanja razvije alergijske reakcije. Ko se v telo po določenem času vnaša nov vir beljakovin lahko pride do napenjanj, sprememb na koži, pomanjkanju energije, razdraženem želodcu itn.

Prehranjevanje naj temelji na zmerni raznolikosti uživanja različnih virov beljakovin. Seveda ne smemo pozabiti tudi na vnos zdravih nasičenih in nenasičenih maščob, zelenjave, sadja in čim manj predelanih ogljikovih hidratov. To velja za vse nas, še zlasti pa je pomembno pri otrocih v razvoju. Pri pripravi jedi uporabljajte začimbe, ki naredijo jedi zares okusne in na ta način razbijte monotonost jedilnika.

Za več odličnih receptov in idej kako si pripraviti okusno jed pa lahko obiščeš mojo stran z recepti, kjer ne manjka dobrot vseh vrst. 

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih