RizVN Login

MARK

mark before  mark after

Z Boštjanom se poznava že celo življenje, zato sem se odločil, da ga prosim, da mi sestavi prehranjevalni program. Moj cilj je bilo boljše počutje ter izguba telesne teže, hkrati pa pridobitev mišične mase.

Sam sem poizkušal večkrat, vendar brez dolgotrajnih rezultatov.
Začela sva s prehrano z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, potem pa nadaljevala s prehrano, ki bazira izključno na živilih iz živalskih virov, ki je prinesla najboljše rezultate. Že od začetka je bil moj cilj prehrana z nizkim vnosom ogljikovih hidratov, in po Boštjanovem nasvetu je bilo na takšno prehrano lažje preiti s postopnim večanjem vnašanja beljakovin in maščob, ki pa so kasneje bile le še živalskega izvora.
Takšnega režima prehranjevanja se lahko loti tudi vsak sam od sebe, vendar pa se je Boštjanovo znanje in dolgoletne izkušnje pokazalo v ključnih trenutkih, ko bi bil sam izgubljen in bi potreboval veliko časa, da najdem vzrok, ko kaj ni šlo tako, kot bi pričakoval. Takšen primer je bil, ko sem npr. na začetku čutil utrujenost in upad moči. Po pogovoru z Boštjanom in pravilno usmeritvijo sem ta problem zelo enostavno rešil.
Ker so prijatelji in znanci opazili moj napredek so se tudi oni odločili sodelovati z Boštjanom, ki svoj del opravi 110%.
Vsakemu bi svetoval popolnoma naravne dodatke za optimalno zdravje, ki jih Boštjan priporoča, Po skoraj enem letu sem lažji 30 kg in in moji hormoni so na ravni 20 let mlajšega moškega.

Takšno prehranjevanje bi priporočil vsakemu, ki si želi boljšega počutja, zdravja in izgube maščobe. Pri meni so se pokazale številne pozitivne spremembe. Čez dan imam višjo in konstantno raven energije, lepšo kožo, manj sivih las, imam boljšo koncentracijo in bolj jasne misli, ponoči pa boljše spim. Počutim se bolj pozitivnega in optimističnega. Pri vadbi imam veliko manj bolečin v mišicah, zato so moji treningi bolj pogosti in bolj intenzivni. Spremljal sem tudi krvno sliko, kjer so vse vrednosti optimalne, vrednosti testosterona pa so se povišale, kot sem si tudi želel.
Na začetku v prvem tednu ali dveh, ko se je telo privajalo na nov način prehranjevanja, sem imel pri prebavi nekoliko upočasnjen metabolizem, nato pa se je stanje normaliziralo in prebava je konstantno optimalna in brez težav.

Mark, Ljubljana

 
Poglejte vsa mnenja strank

KAJA T.

Z Boštjanom sva se spoznala lani poleti na prijateljevi poroki. Ko sem izvedela, kaj počne po poklicu, je pogovor nanesel na moje zdravstvene težave. Kljub temu, da se človek za poroko kar se da lepo obleče, naliči in očedi, sem vedela, da sem videti precej slabotno. Bledolična, tankih skrepanih las, vidno podhranjena in slabokrvna. Zaupala sem mu, da se že leta borim z bolečinami v trebuhu, z driskami in dehidracijami ter pomanjkanjem železa. Pred slabimi 2 leti so mi zdravniki na kolonoskopiji postavili diagnozo in sicer kronova bolezen. Kronova bolezen je kronična vnetna bolezen črevesa, ki velja za neozdravljivo.

Boštjan me je najprej vprašal, kako se prehranjujem. Povedala sem mu, da jem zelo zdravo, kar vključuje veliko zelenjave in sadja, polnozrnatih žitaric – črni riž, polnozrnate testenine, tortilje iz polnozrnate moke, itd. Ob diagnozi sem dobila še knjižico s smernicami za zdravo prehanjevanje, ki vključuje veliko vlaknin, saj naj bi bilo ravno to tisto, kar mi bo omogočilo boljše počutje.
Kot mi je takoj pojasnil Boštjan, moja prehrana in prehrana iz knjižice, nista bila učinkoviti za nič drugega, kot za poslabšanje stanja in hiranje telesa v smilu absorbice pomembnih hranil.

Ko sva se tako na hitro “zadebatirala” mi je pojasnil, da ima za moje zdravje rešitev, in zmenila sva se, da sem kmalu po srečanju na poroki, prišla k njemu na posvet, sestavil mi je jedilnik in kar me je najbolj navdušilo že prvi dan, je bil njegov celostni pristop k življenju. Ne le k prehrani, tudi pristop do gibanja, vnašanja raznih kllučnih dodatkov k prehrani, do načina, kako se soočati s stresom in podobno.
Moram priznati, da sem imela največji izziv ravno pri sprejemanju novega načina prehrane. Težko sem sprejela, da tak način, kot sem ga poznala in kot ga pozna širša javnost, v resnici velja za škodljivega, kaj šele, da bi pozdravil nekoga, ki mu je že tako hudo načel zdravje. Težko mi je bilo sprejeti, da zelenjava in sadje ter žitarice in vlaknine, niso tiste, ki bodo pozdravile mojo prepustnost in vnetje črevesa. Ko sem se po nešteto vprašanjih in dvomih Boštjanovim navodilom in smernicam popolnoma prepustila, sva v mojo prehrano vnesla več živalske prehrane, predvsem pa mi je Boštjam razložil, da je tudi pri tem pomembno, kakšna je ta prehrana. Čim manj industrijska in predelana. Torej, za meso je pomembno, da je npr. govedina pašne reje, jajca proste reje, mlečni izdelki narejeni iz surovega mleka – npr. surovo maslo, surovo mleko, jogurt, kefir. Mlečni izdelki so za ljudi z vnetnimi črevesnimi boleznimi še posebej preblematični, vendar presenetljivo hitro sem ugotovila, da sploh ni bil problem v prisotnosti laktoze, temveč v predelavi teh izdelkov, in že zelo hitro se je izkazalo, da je moje telo popolnoma drugače in neproblematično reagiralo na surove mlečne izdelke. V svojo prehrano sem začela počasi in zelo postopoma vnašati več maščob. Boštjan mi je priporočil tudi kostno juho, ki je med drugih zaradi visoke vsebnosti kolagena eno najboljših domačih zdravil za celjenje črevesne stene. Šokirana sem bila, da je bilo moje stanje že po dveh tednih takšnega prehranjevanja tako boljše, da se nisem več neprestano počutila utrujene in napihnjene. Čeprav priznam, da mi je bilo na začetku res težko, saj sem si zelo želela da bi pojedla kakšne testenine ali kosmiče. Po drugi strani sem se zavedala, da sem res hudo bolna in da nobena dieta do sedaj ni pomagala. Nisem imela ničesar več za izgubiti, zato sem res zelo pridno sledila navodilom. Prvi teden prehranjevanja sem mela občutek, da se mi je driska še okrepila, Boštjan mi je povedal, da je to zato, ker sem v hrano vnesla več maščob in beljakovin, in da je to normalna rekacija, ki bo zelo kmalu minila. In res, že drugi teden je bilo veliko boljše. Tudi moja telesna teža, ki je šla na začetku v prvih 2 tednih še nekoliko navzdol, se je potem po mesecu dni normalizirala, in danes po 6 mesecih sem res videti zdrava, športna in predvsem se počutim zdravo.

O pomanjkanju železa ni več besed, in tudi zdravnica je bila zelo presenečena nad izvidi. Naj povem, da mi je Boštjan priporočil tudi prehranska dopolnila, ki so v mojem primeru bila nujno potrebna. Neskočno sem hvaležna, da mi je pot prekrižal nekdo s tako bogatim in predvsem drugačnim znanjem in mi s tem, lahko rečem, rešil življenje.

Kaja T., Ljubljana

 
Poglejte vsa mnenja strank

SIMON C.

Fitnes sem začel obiskovati zaradi bolečin v križu. Odlašal sem dolgo, ker mi fitnes ni bil ravno najbolj priljubljen. Na koncu sem se le odločil, da poizkusim. Lahko rečem, da je bila to ena boljših odločitev v mojem življenju. Že po prvem srečanju z Boštjanom sem dobil dober občutek, pričakoval sem sestanek na hitro, na koncu mislim, da sva se z Boštjanom sproščeno pogovarjala kakšnih 40 minut. Vzel si je čas in poslušal moje želje in težave in tak je njegov pristop tudi kasneje.
Začetki so bili precej težki, ker sem bil res iz forme. Boštjan je sestavil primerne treninge in stopnjeval težavnost vaj postopoma, ko je videl da zmorem več. Vse si je tudi redno zapisoval in napredek je bil viden. Malo po malo se je začelo poznati tudi na bolečini in po recimo 6 mesecih vadbe sem prvič po nekaj letih lahko legel na hrbet brez bolečin v križu. Boštjan je pri svojem delu izjemno profesionalen, ima ogromno znanja in vidi se, da mu je to delo pisano na kožo. Skrbi, da se vaje ne ponavljajo preveč, da je trening zanimiv in efektiven. Če si kašen dan neprespan ali se slabše počutiš, prilagodi trening temu primerno. Vedno pazi, da gibe in vaje pravilno izvajaš in te prijazno popravi ter pokaže, kako mora vaja biti izvedena. Fitnes sem si vedno predstavljal le kot uteži in naprave, kar me je presenetilo pri Boštjanu, je koliko raznih elementov in vaj vključi v trening, ki niso le uteži in naprave. Odprl mi je obzorje za drugačne načine vadbe. Pri meni osebno je večina treninga z lastno težo, elastike, TRX itd, seveda tudi uteži in naprave, ko se dela bolj na moči. Presenetilo me je tudi, da se dela vedno vaje za celo telo, kar meni osebno ustreza. Tak tip vadbe se na dolgi rok pozna, na postavi, na podobi in na počutju.

Jaz sem našel način vadbe, ki mi ustreza in si ne predstavljam več tedna brez vadbe.Sicer pa popolnoma prilagodi trening željam stranke. Boštjan mi naredi tudi program vadbe za na dopust, enostavne a učinkovite vaje, ki jih lahko tudi sam delaš kjerkoli. Včasih prilagodi vadbo tudi glede na dejavnosti, ki jih dodatno opravljaš, recimo pozimi, ko smučam delava vaje za smučanje itd. Včasih se naredi tudi le vaje za raztezanje, ko si zaželim tega. Poleg vsega tega se Boštjan posveti tudi prehrani, pozna kako deluje metabolizem in moram reči, da so njegovi nasveti dejansko delovali. To niso diete ampak se lahko je veliko in dobro, le prave sestavine moraš izbrati. Končni rezultat vsega tega je boljše počutje, manj bolečine v križu, boljša postava, izboljšana kvaliteta življenja nasploh. Predvsem pa sem preko Boštjanovega načina vadbe dobil motivacijo za gibanje, ki me bo spremljala tudi naprej. Boštjan je preprost, vesten, človek z srcem, ima veliko znanja in je profesionalen pri svojem delu. Vedno ti pomaga tudi pri različnih drugih fizičnih težavah z mnenji in predlogi kako izboljšati problem.
Skratka zame je to bila ena boljših investicij. Aja pa še to ... vadbe začenjam ob 6 zjutraj :) tako da mi ostane še cel dan za ostalo.
Boštjan seveda vstane tudi tako zgodaj, v bistvu še prej ... in je že zgodaj dobre volje ;)

SImon C., Ljubljana

 
Poglejte vsa mnenja strank

PETER K.

Osebnega trenerja Boštjana sem najel za treniranje v fitnesu, ker sem pričakoval, da bo s svojim znanjem in izkušnjami še najbolje svetoval. Po dolgotrajnem premoru zaradi poškodb, sem želel ponovno okrepiti svoje telo.. Bila je motivacija in še je.
Tako sva začela sodelovati pred približno enim letom, kjer imava 2 x na teden treninge v fitnesu za pridobivanje vzdržljivosti in mišične mase celega telesa.
Čeprav rezultati niso vidni kar takoj, pa na svojem telesu opazim napredek in sicer v tem času sem izgubil cca 2 kg maščobe. Na račun slednje pa pridobil cca 2 kg čiste mišične mase, mogoče še več.
Pri tem povem, da nisem imel nikoli prekomerne teže (debel), vseeno je moja navidezno "dobra" postava imela nabrano maščobo, ki se je zmanjšala odkar treniram pod Boštjanovim strokovnim vodenjem.
Treningi so relativno naporni in prav je tako, če želim napredovati in tak je moj namen, da bo moje telo bolj vitalnega videza.
Pred vsako vajo z utežmi, trenažerjih ali drugimi športnimi rekviziti, Boštjan nazorno pokaže in po potrebi večkrat ponovi vajo saj je pri posamezni pravilni izvedbi potrebno upoštevati več detaljev. Sproti me popravlja, da je izvedba vaje maksimalno učinkovita.
Saj kot pravi Boštjan so detajli pri izvedbi pomembni za kakovosten trening.
Pri tem je pomembno tudi, da nimam nikoli bolečin po treningu. Prej, ko sem vadil sam, so bile pogoste bolečine zaradi nepravilne izvedbe in drže telesa med vadbo (npr. bolečine v ledveni hrbtenici itn.).
Prav tako mi svetuje pri izbiri kakovostnih živil pri prehranjevanju.
Rezultati pridobivanja boljšega videza mojega telesa so doseženi na podlagi treniranja pod vodstvom odličnega trenerja Boštjana in ga ocenjujem z oceno 10/10.
Če ste v dilemi katerega osebnega trenerja fitnesa izbrati, priporočam Boštjana!

Peter, Ljubljana

 
Poglejte vsa mnenja strank

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih