RizVN Login

Pogoji uporabe in poslovanja

Splošno

Storitve, ki jih ponuja spletna stran Vitalno telo, so predmet teh pogojev uporabe, pri čemer si Društvo Vitalno telo, lastnik spletne strani Vitalno telo, pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Če ste se odločili za registracijo in sodelovanje na strani Vitalno telo, v celoti in popolnoma soglašate s temi pogoji uporabe! Sodelovanje je prostovoljno.
Vsa pravila, zajeta v pogojih uporabe, se nanašajo na vse podstrani Vitalno telo (recepti, članki in podobno).

Omejitev uporabe/varstvo avtorskih pravic

Če ni drugače določeno, lahko storitve na strani Vitalno telo uporabljate samo za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prenašanje, prikazovanje, izvajanje, reproduciranje, objavljanje, licenciranje, predelovanje, posredovanje, prodaja ali kakršnakoli druga oblika uporabe katerekoli informacije, dokumenta, fotografije ali druge vsebine, programske opreme ali storitve, ki jih nudi stran Vitalno telo. Vse gradivo na strani Vitalno telo je avtorsko zaščiteno po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št.44/06).


Uporaba dokumentov

Uporaba dokumentov, ki se nahajajo na tej spletni strani, je dovoljena pod naslednjimi pogoji:
•    če pred tem pridobite pisno dovoljenje oz. soglasje lastnika ali urednika strani,
•    če se na vseh kopijah pojavi obvestilo o pridržanih avtorskih pravicah,
•    če gre za uporabo za informativne, osebne in nekomercialne namene,
•    če je na dokumentu naveden avtor in povezava na izvorno spletno stran,
•    če se dokumenti na noben način ne spreminjajo oziroma preoblikujejo.


Zgoraj omenjeni dokumenti ne zajemajo dizajna ali videza strani Vitalno telo, ki so zaščiteni z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Logotip, grafika ali videz spletne strani se ne sme kopirati, razen če lastnik portala na to pristane s pisnim soglasjem.

Lastnik ne zagotavlja primernosti informacij, ki so vsebovane v dokumentih in povezanih grafikah, ki so objavljeni na spletni strani Vitalno telo. Lastnik strani v nobenem primeru ne odgovarja za škodo, ki bi nastala zaradi uporabe informacij na spletni strani Vitalno telo. Dokumenti in grafike na spletni strani lahko vsebujejo nepravilnosti ali tipografske napake. Lastnik spletne strani Vitalno telo si pridržuje pravico do spremembe vsebine brez predhodnega obvestila.

Članstvo in vzdevek

Priporočamo vam, da dobro premislite, preden si izberete vzdevek, pod katerim se boste predstavljali na strani Vitalno telo. Prepovedani so nespodobni in žaljivi vzdevki ter vsi vzdevki, iz katerih izvira oz. bi lahko izviralo oglaševanje. Prepovedani so tudi nesorazmerno dolgi vzdevki.

Za sodelovanje na straneh Vitalno telo se odločate prostovoljno. Za svoja dejanja osebno (tudi kazensko) odgovarjate. V primeru, da imate utemeljen razlog za izbris določenega sporočila, nam svojo zahtevo sporočite na e-mail naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Podvojene registracije se izbrišejo ali združijo. V primeru da ste pozabili geslo, se obrnite na administratorja.

Varnost

Če želite na strani Vitalno telo odpreti uporabniški račun, morate opraviti postopek registracije, pri čemer je obvezno, da so vsi zahtevani podatki popolni in pravilni. S tem ko odprete uporabniški račun, se zavežete, da ste odgovorni za vse aktivnosti, ki se dogajajo na vašem uporabniškem računu. V primeru zlorabe vašega uporabniškega računa morate o tem nemudoma obvestite lastnika spletnega portala, sicer ste lahko odgovorni za vse napake ali izgubo podatkov, ki so vzrok zlorabe vašega uporabniškega računa.

Zavezujete se, da ne boste na noben način ogrožali delovanja spletne strani Vitalno telo, kar vključuje poskus obremenjevanja, poškodovanja ali uničenja strežnikov, na katerih spletna stran deluje. Prav tako se zavezujete, da ne boste poskušali na noben način pridobiti dostopa do drugih uporabniških računov.
Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP). Spletno trgovino Vitalno telo upravlja Društvo za širitev zdravega načina življenja Vitalno telo, Reška 9, 1000 Ljubljana, v nadaljevanju ponudnik.

Postopek nakupa:

Ko izbereš izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Naroči« oddaš povpraševanje. S tem je povpraševanje potrjeno. Na podlagi elektronskega sporočila, se dogovorimo za nakup. Izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

Načini plačila

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju)
  • z bančnim nakazilom na poslovni račun

 

Cene

Vse cene so izražene v evrih (€) in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

Plačilo poštnine

Poštnino krije kupec.
K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo po položnici, ki ga zaračuna Pošta Slovenije. Znesek provizije znaša 0,96 EUR.

Pravica do odstopa od nakupa:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 15 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pravico do odstopa pogodbe lahko kupec sporoči preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na naslov Društvo Vitalno telo, Reška 9, 1000 Ljubljana. Rok za uveljavljanje te pravice začne teči od dneva, ko je kupec sprejel blago.
Blago je potrebno ponudnikuu vrniti 30 dneh po pisnem sporočilu s tem, da sami krijete neposredne stroške vračila.
Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.
Sicer pa zadošča, da kupec prejeto blago vrne v roku za odstop od pogodbe (15 dni), kar se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Dobavni rok:

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni.
V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava:

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.
Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke ti dostavijo na naslov, ki ste ga navedeli/a kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

Veljavnost ponudbe:

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila.
Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Odveza odgovornosti:

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot). Podatki bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z uporabnikom. Na podlagi vaše privolitve bomo vaše osebne podatke uporabljali izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in komuniciranja z vami - trženje in seznanjanje z novostmi preko različnih komunikacijskih sredstev. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ugovore, pripombe, zahtevke in izjave lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po klasični pošti na naslov Društvo Vitalno telo, Reška 9, 1000 Ljubljana.

Ponudnik se obvezuje, da bo najkasneje v 5 delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in mu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih